BORO*ATELIER


Met BORO*MINI EN BORO*ATELIER geven wij het goede voorbeeld. Bij ons is het gehele productie proces transparant en zijn we eerlijk over de materialen die we (her-) gebruiken. Zo weet je zeker dat jouw baby in een veilig, sociaal en duurzaam product ligt.

Onze doelen zijn:

On our way to: 100% SOCIAL
één op de vier baby’s  in Amsterdam worden geboren in een gezin dat onder de armoede grens leeft. Landelijk is dit één op de negen baby’s.

In ons BORO*ATELIER werken wij met vakmensen uit de textielindustrie en bieden wij in samenwerking met het UWV/DWI leerstages aan. In ons atelier leren wij langdurig werkzoekenden drie ambachten: natuurlijk verven, zeefdrukken en naaien. Wij zetten ons netwerk in  zodat onze werknemers kunnen doorstromen naar een betalende werkgever of in ons bedrijf. Naast de leerstages zijn er ook andere trajecten mogelijk. Meer weten of solliciteren? Stuur je vraag of motivatie naar lotje@boromini.com

On our way to:100% SUSTAINABLE                                                             

In Nederland verdwijnt jaarlijks 80 miljoen kilo bruikbaar textiel  bij het restafval

Wij gebruiken voor onze babyproducten 20% hergebruikt katoen en 80% GOTS= Global Organic Textile Standard gecertificeerd katoen.Het GOTS -label garandeerd dat de productie op milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt. Doordat wij katoen hergebruiken besparen wij niet alleen heel veel water maar ook chemicaliën.

On our way to:100% NATURAL
wij zijn een voorloper in het duurzaam verven en produceren van textiel in Europa

We werken met natuurlijke verf waarvan de ingrediënten op één hand te tellen zijn. Onze verven en inkten zijn niet schadelijk als het in het afvalwater terecht komt.

 

Om onze doelen te bereiken werken we samen met de volgende partijen:

Print