ABOUT


Boro is een Japans gebruik en betekent ‘gebruik alles verspil niets’.

fotolotje_celiaabout

Toen Lotje Terra haar dochter kreeg had zij een kraamverzorgster die met haar kraambureau kleren en spullen inzamelde voor aanstaande moeders die dat zelf niet kunnen betalen. Ze vertelde daarbij dat er veel vrouwen in Amsterdam wonen die niet eens een matras hebben om op te bevallen. Deze stille armoede vond Lotje schokkend en daar wilde ze iets aan doen. Lotje is naar Celia Geraedts gestapt.
Celia heeft al jaren haar eigen ontwerpstudio en veel ervaring op het gebied van natuurlijk verven. Haar passie is het om de oude ambachtelijke kledingverftechnieken weer in ere te herstellen, zodat de veelal vergeten natuurlijke pigmentrecepten hergewaardeerd gaan worden. Lotje en Celia bundelden hun krachten en zo werd  BORO*MINI geboren!

Voor BORO*MINI houdt duurzaamheid niet op bij het gebruik van biologisch katoen, zoals bij veel andere labels. Wij nemen duurzaamheid serieuzer dan dat.  Zodat je  zeker  weet  dat jouw baby in een veilig, sociaal en duurzaam product ligt.
Wij vinden het gek dat op labels van kleding de pigmenten van het kleuren en- zeefdrukproces ontbreken. Zeker omdat er vaak  giftige en milieubelastende  stoffen worden gebruikt. Onze pigmentrecepten bestaan uit ingrediënten die op 1 hand te tellen zijn en deze zijn allemaal biologisch afbreekbaar.

BORO*MINI is:
0% waste 100% sustainable cotton
0% toxic 100% plant based
0% poor 100% social