ABOUT


BORO*MINI een verfrissend, puur natuurlijk en sociaal babylabel: handgemaakt in het BORO*ATELIER in Amsterdam.

 

Boro is een Japans gebruik en betekent ‘gebruik alles, verspil niets’

 

BORO*MINI = OP WEG NAAR:

100% social – 0% poverty
100% plant based –  0% toxic
100% sustainable cotton –  0% waste

PUUR NATUUR

Alle recepten van de verf en inkt pigmenten voor de BORO*MINI producten zijn op plantaardige basis en op 1 hand te tellen, veilig voor mens en milieu. BORO*MINI vindt het gek dat op labels van kleding de pigmenten van het kleur en - printproces ontbreken. Zeker omdat er vaak toxisch en milieubelastende stoffen worden gebruikt, na de olie is de verfindustrie de meest vervuilende.

BORO*MINI is 100% non toxic, puur natuur net als jou baby!

ONS TEXTIEL

Voor BORO*MINI houdt duurzaamheid niet op bij het gebruik van biologisch katoen, zoals bij veel andere labels. Wij nemen duurzaamheid serieuzer dan dat.

Er verdwijnt in Nederland jaarlijks 80 miljoen kilo bruikbaar textiel bij het restafval, door dit in te zamelen en te upcyclen besparen wij niet alleen heel veel water maar ook chemicaliën. Voor een deel van onze collectie upcyclen we afgeschreven textiel tot een nieuw product.

Voor alle andere producten proberen we zo veel mogelijk gebruik te maken van katoen met een sociaal en duurzaam keurmerk zoals, GOTS: Global Organic Textile Standard gecertificeerd katoen en OEKOTEX.

HANDGEMAAKT

Alle BORO*MINI producten worden met de hand gemaakt door vakmensen uit de textielindustrie in Amsterdam west in het BORO*ATELIER. De stoffen worden handmatig gekleurd en geprint met plantaardige verfstoffen. Handmatig worden de stoffen met rijstpasta gestencild, of gezeefdrukt met plantaardige inkt. Daarna worden de producten met zorg in elkaar gezet. Op deze manier proberen we de maakindustrie weer terug te krijgen in Nederland. En de kennis van het oude ambacht, plantaardig textiel verven te behouden en verder te ontwikkelen.

SOCIAAL

Alle BORO*MINI producten worden met de hand gemaakt door vakmensen uit de textielindustrie in Amsterdam West in het BORO*ATELIER. Daar biedt het BORO*ATELIER langdurig werk zoekenden een leer werk-traject aan van 6 maanden. In het leer werk-traject leren deelnemers ambachten als naaien, zeefdrukken, plantaardig stoffen verven. En werken de deelnemers aan hun persoonlijke ontwikkeling. Het doel is om met dit traject de deelnemers te begeleiden naar betaald werk, dit kan zijn in het BORO*ATELIER of bij een andere passende werkgever uit ons netwerk.

 

 

 

 

Zodat je zeker weet dat jouw baby in een veilig, sociaal en duurzaam product ligt.

 

  

Lotje Terra & Celia Geraedts

lotjecelia-01

Hoe het allemaal begon.

BORO*MINI is geboren in Amsterdam toen Lotje & Celia hun ambacht en expertises bundelden.

Lotje Terra die al jaren werkzaam is als sociaal pedagogisch werker hoorde van haar kraamverzorgster, die kleding en spullen inzamelde voor aanstaande moeders die dat zelf niet kunnen betalen, dat er een grote groep aanstaande moeders is die in stille armoede leeft. Dat er soms niet eens een matras is om op te bevallen vond Lotje zo schokkend om te horen. Dat ze meteen voelde daar iets aan te willen doen en ze stapte naar Celia met dit verhaal. Celia Geraedts , die al jaren in de mode industrie werkt en zich heeft gespecialiseerd in het natuurlijk verven en het duurzaam bewerken en verwerken van stoffen besloot meteen om mee te doen. En ze bedachten samen een mooi maar vooraal puur natuur, duurzaam en sociaal babylabel: BORO*MINI dat met de hand wordt gemaakt in het BORO*ATELIER.

Logo-BC-Amsterdam-West