Blog, De BORO*MINI musthaves: creëren, repareren en opwaarderen


De BORO*MINI musthaves staan in het teken van creëren, repareren en opwaarderen.

Speciaal voor BabyBeGood schreven we een aantal gast blogs, BORO*MINI over duurzaam sociaal ondernemen.

De BORO*MINI musthaves staan in het teken van creëren, repareren en opwaarderen. Geheel volgens het BORO principe: ‘gebruik alles en verspil niets’. Wij denken dat er een heleboel spullen met een kleine opknapbeurt nog een mooi tweede leven kunnen krijgen. Door kleding te repareren, of het op te waarderen als je erop bent uitgekeken, hoef je niet meteen iets nieuws te kopen. Zo proberen we zelf ook mee te werken aan het verduurzamen van de textielindustrie. Helemaal leuk om samen met je kind iets te creëren en hem of haar te leren hoe je iets moet repareren.

De BORO*MINI musthaves: creëren, repareren en opwaarderen

 

1. New Kintsugi*

In een huis met kinderen gaat er nog weleens iets om: thee, koffie of een glas wijn… Niets is meer veilig. Omdat we uit voorzorgsmaatregel niet een huis vol plastic kopjes en borden wilde hebben kochten we New Kintsugi*. Volgens eeuwen oude Japanse traditie waar ze vroeger echt goud voor gebruikte kan je de breuk repareren met een goudlijm. Op deze manier wordt de breuk onderdeel van het object. Imperfectie wordt op deze manier onderdeel van het object en zo verhoog je de schoonheid. Een prachtige manier van upcycelen!

http://humade.nl/products/new-kintsugi-1

2. Woolfiller

Vlekken en gaten, met een kind in huis houd je het niet makkelijk tegen de een na de ander vlek van melk, pap of snot op je wollen trui. Gelukkig is er woolfiller een nieuwe oplossing voor een oud probleem. Het is eenvoudig, duurzaam en bevredigend. Zo kan je zelf die lievelings(wollen)trui nog repareren, en heel lang dragen. En hoef je dus voor de kleine pas een nieuwe wollen trui te kopen als die, met de gerepareerde gaten, echt niet meer past.

http://www.woolfiller.com/

3. Bobbin Hood

Samen met je kinderen dingen maken en laten zien hoe je iets creëert dat ze zelf mooi vinden. Met de Bobbin Hood zeefdruk techniek kan je zelf vrij snel een tekening omzetten in een print op zijn of haar shirt, trui, broek of jurk. Zo kan je oude kleren upcyclen met een zelf gemaakte print en er nog heel lang plezier van hebben.

https://www.bobbinhood.com/

4. AQUAMARYN

De kinderkamer een opfrisbeurt geven kan je veilig samendoen met de natuurverf van AQUAMARYN. AQUAMARYN Duurzame verf was, al begin jaren ‘80, de eerste Nederlandse verfproducent die zich toelegde op het ontwikkelen van natuurverf op basis van herwinbare grondstoffen. En momenteel is AQUAMARYN de enige producent in Nederland met een compleet assortiment duurzame, professionele verven.

http://www.aquamarijn.com/

5. Handgemaakte naalden

Een broek waar een gat in is gevallen, of een trui die ellebooglappen kan gebruiken, worden met een kleine handwerk opknapbeurt weer als nieuw. Met de Japanse stiktechniek, Sashiko die in de 18e eeuw is ontstaan om kleding te repareren en versterken maak je een kunstwerk van je reparaties. Met deze handgemaakte naalden is het extra leuk om te doen.

https://www.etsy.com/nl/shop/wietekeopmeer