GROEN: De moeilijkste natuurlijke kleur om te maken, hoe het BORO*MINI toch gelukt is!


PERSBERICHT
14-08-2019

GROEN:
De moeilijkste natuurlijke kleur om te maken, hoe het BORO*MINI toch gelukt is!

Bij natuurlijk verven denk je “natuurlijk” meteen aan de kleur groen, dit bleek een grote uitdaging. Natuurlijk verven blijft een magisch proces met een eigen wil maar na heel veel experimenteren is het dan (eindelijk) gelukt!

BORO*MINI TEAL GREEN

Het natuurlijke verfproces

Het natuurlijke verfproces is een veilig, non-toxisch en duurzaam alternatief voor synthetische verfstoffen omdat de verfstoffen afkomstig zijn van planten, wortels en mineralen en dus biologisch afbreekbaar zijn. Dit bete-kent dat er geen schadelijke gif- of kleurstoffen door de babyhuid worden opgenomen tijdens het gebruik.

Het verven met planten en mineralen brengt regelmatig grote uitdagingen met zich mee, zoals het maken van groen. Groen, een kleur tussen geel en blauw dat kan toch niet zo moeilijk te mengen zijn!?

Het mengen van natuurlijke kleuren gebeurt anders dan we vanuit de “gangbare” synthetische verfindustrie gewend zijn, waarbij eerst de kleur wordt gemengd en daarna de stof geverfd in het bad met de gewenste kleur. In het natuurlijke verfproces is het niet mogelijk om de juiste kleur van tevoren te mengen, het mengen van de juiste kleur gebeurt op de stof. Dit betekent: eerst in een bad met reseda (geel) en daarna in een bad met indigo (blauw) waarbij secondes te lang of te kort in het bad al van grote invloed zijn op de kleur.

Een magisch proces dat vraagt om geduld en heel veel testen om tot het beste resultaat te komen!

Nieuwste baby Essentials

De collectie van BORO*MINI wordt uitgebreid met een nieuw praktisch product; de hydrofiele baby badcape in de 4 natuurlijke kleuren, Indigo Blue, Madder Pink, Sunny Grey en Teal Green. Ook wordt de collectie, hydrofiele doeken, dekens en slabbers uitgebreid met natuurlijke UNI kleuren. Dit maakt dat de baby essentials van BORO*MINI nog makkelijker te combineren!

ShowUp

Tijdens ShowUp 1 & 2 september zijn de nieuwe produc-ten en de natuurlijke kleur, groen te bewonderen. Vanaf 3 september zijn de nieuwste groene baby essentials online verkrijgbaar via: www.boromini.com

Persbeelden: https://boromini.com/persmap/
Perscontact / Samples voor fotoreportages / Atelier bezoek / Beeldmateriaal: Marte Haverkamp // 06-28567104 // marte@boromini.com